Varför bosätta sig i Täby?

Täby är en mytomspunnen kommun i Stockholm. Många förknippar Täby med rikedomar, fina villor och där de boende har högre inkomster än vad medelsvensson har. Det stämmer också till stor del, men Täby är mer än så - Täby har något för alla. Närheten till Stockholm är en fördel som måste nämnas. Att kunna åka in till centrala delarna av Stockholm på under en halvtimme och samtidigt kunna åka tillbaka till Täby är som att resa från land till stad. Täby har en storslagen natur och fantastiska grönområden.

Vi nämnde tiden det tar att åka till Stockholm enbart för att understryka det otroliga som kan ske inom loppet av en halvtimme: från en miljonstad med allt vad det innebär; till ett gemytligt, grönt och inbjudande område som känns rent idylliskt. Det är en av de stora fördelarna som lyfts fram av personer boende i Täby.

Man erbjuds en sällsynt möjlighet att både äta kakan och att samtidigt ta ett stort bett av densamma. Dels så har du naturen runt knuten och dels så har du Sveriges största stad en halvtimme bort. Fantastiskt, och på många sätt unikt.

Besök den stora gallerian

Nu är Täby inte heller beroende av Stockholm för att man som invånare ska uppleva storstadspuls. Faktum är att många ser Täby som det enda man behöver. I och med att den stora gallerian Täby Centrum såg dagens ljus så finns det ingen anledning att ta sig in till city. Gallerian har över 200 butiker, man erbjuder mat och dryck via 45 olika restauranger och man har även biosalonger.

Behöver man mer? Tveksamt. Dessutom så är gallerian uppfräschad och erbjuder besökarna en estetiskt tilltalande miljö där all shopping sker i en lugn, harmonisk miljö där luften är bra. Till skillnad då mot andra gallerior där en lätt klaustrofobisk känsla kan infinna sig.

Företagslivet blomstrar i Täby

Det lokala företagslivet är också värt att nämna. Oavsett vilken typ av tjänst som behövs - snickare, målare, takläggare, billackerare och så vidare - finns i Täby. Det skapar känslan av en småstad där man bygger ett förtroende och där man som invånare väljer det lokala alternativet i första hand.

Det ger ringar på vattnet. Vetskapen om att det lokala valet väger tungt gör att många företag vågar satsa: man har ett kundunderlag som är troget om man bara sköter sina åtaganden enligt konstens alla regler. Täby är mer än höga inkomster: det är en plats där alla är välkomna och där alla har en given plats.

25 Aug 2019

 

Välkomna till nätets främsta informationskälla om allt som har med Täby kommun att göra. Framförallt kommer vi att hålla koll på näringslivet i denna Sveriges 32:a största kommun. Här ska den intresserade kunna ta reda på vad som händer i Täby.