Vinterdäck – ett måste på vintern

Få saker indikerar att hösten, och definitivt sommaren, är över så som när du måste sätta på vinterdäck igen. Någonting som absolut inte ska glömmas bort.

Vad händer 1 december om det är halt, snöigt och vinterväder ute? Det ska du ha koll på om du har körkort – och ännu mer om du råkar vara bilägare. Naturligtvis är det så att vinterdäcken ska på. Förutsatt att det är det där vinterväglaget man fruktar så har du inget val.

Eller val och val, du har väl alltid ett val. Men faktum är att du bryter mot lagen om du låter dina sommardäck sitta kvar på bilen alldeles för länge. Dessutom gör du dig själv en stor otjänst. Det går inte direkt att påstå att det är särskilt säkert att köra med fel däck under vintersäsongen. Du utsätter dig själv och andra för direkt livsfara.

Byt till vinterdäck på däckverkstad

Visst vore det praktiskt med däck som var så pass allround att de kunde användas året runt. På så sätt hade man sluppit byta två gånger om året. Men nu är väder och klimat som det är, och framför allt är däcken som de är. Då får man leva med att sätta på och av vinterdäck när det är den tiden på året.

Och egentligen är det en ganska liten insats. Du behöver liksom inte ens byta däck själv. Om du vill kan du vara bekväm och lämna jobbet till en däckverkstad där du bor. Många väljer det alternativet – eftersom det är betydligt enklare.

10 Nov 2022

 

Välkomna till nätets främsta informationskälla om allt som har med Täby kommun att göra. Framförallt kommer vi att hålla koll på näringslivet i denna Sveriges 32:a största kommun. Här ska den intresserade kunna ta reda på vad som händer i Täby.