Vad ingår i en flyttstädning i Stockholm?

En flyttstädning i Stockholm är lite speciell och tar vanligtvis många timmar att utföra. Men det finns knep som snabbar på städningen och gör den mer effektiv.

En flyttstädning i Stockholm är inte som en veckostädning eller storstädning. I stället tar den många timmar att utföra. En väldigt stor bostad kan till och med ta flera dagar att flyttstäda. Detta eftersom alla ytor ska städas och göras rena. Från taket till golvet. Man får absolut inte lämna damm på golvlister eller bakom element. Det måste även städas under badkar och bakom kyl, frys och spis. Även vattenlås och golvbrunn måste rensas och fönster putsas. Har man balkong eller uteplats måste denna städas, likaså de förråd som hör till bostaden.

Tips på hur man kan snabba på en flyttstädning

Det går att snabba på flyttstädningen genom att planera den och städa systematiskt. Garderober, skåp och lådor kan man rengöra i samma takt som man tömmer dem och packar flyttlådorna. Har man redan tömt balkongen och förråden kan man även städa dessa. Om vädret tillåter kan man också putsa fönstren innan man flyttar ut. Resterande ytor är bäst att spara tills man tömt hela lägenheten. När man flyttstädar börjar man uppifrån och arbetar sig systematiskt nedåt. Damma eller dammsug taket och torka av smuts och stänk från väggar, men glöm inte att dammsuga bakom element. I badrummet och på toaletten måste väggarna torkas av, ibland även taket i de fall det finns fläckar. Det sista man städar i bostaden är golven.

10 May 2022

 

Välkomna till nätets främsta informationskälla om allt som har med Täby kommun att göra. Framförallt kommer vi att hålla koll på näringslivet i denna Sveriges 32:a största kommun. Här ska den intresserade kunna ta reda på vad som händer i Täby.