Hinner du med din flyttstädning i Stockholm?

Frågan i rubriken ovan är av det retoriska slaget och svaret på den är tyvärr ofta nej. Många hinner inte med att genomföra den obligatoriska flyttstädning som måste göras. Det har ofta en logiskt förklaring som ligger i att bostadsaffärer i Stockholm skiljer sig lite åt mot hur de ser ut i övriga städer i landet. Stockholm och en bostadsaffär där har nämligen en kortare tid mellan start och mål; man har allt som oftast ett väldigt kort inflyttningsdatum att förhålla sig och detta spelar en stor roll i hur man därefter kan lägga upp, och planera sin flytt.

Har man kanske en och en halv månad på sig innan man ska flytta in i en n bostad så låter denna tid på förhand rimlig; men i realiteten så ska man dessutom hinna med att sälja sin egen bostad, man ska hinna med att städa denna för visningar och man ska hinna med att skriva ett kontrakt. Kort sagt – en flytt i Stockholm blir lite besvärligare att genomföra och där kommer fusk med- eller utebliven flyttstädning ofta tyvärr som ett brev på posten.

Vi har ett råd gällande detta; en kombination som fler borde använda sig av gällande städning i samband med flyttar i Stockholm. Ta hjälp och detta vid två tillfällen.

Slå ihop visnings- och flyttstädning i Stockholm

Vi nämnde ovan att man måste städa inför sin visning och denna städning ska även den – precis som en flyttstädning – ske väldigt noggrant. En ren och fräsch bostad kan locka till en budgivning och därför måste man genomföra en omfattande visningsstädning.

Rådet här: slå ihop denna med flyttstädning och se till att anlita professionell hjälp. Både flyttstädning och visningsstädning är rut-berättigade och det innebär att man kan anlita en professionell städfirma och därefter dra av halva kostnaden för arbetet som den lägger ner.

Genom denna kombination kan man även få till stånd ett bättre pris än att exempelvis anlita en städfirma för vardera ändamålen. Kort och gott; kombinerar man visningsstädning med flyttstädning så får man ett billigare pris, men framförallt så får man ett korrekt jobb utfört där man kan lämna över nyckeln till de nya ägarna av sin gamla bostad med ett gott samvete. Läs mer om flyttstädning på denna hemsida: stockholmflyttstädning.nu

20 May 2022

 

Välkomna till nätets främsta informationskälla om allt som har med Täby kommun att göra. Framförallt kommer vi att hålla koll på näringslivet i denna Sveriges 32:a största kommun. Här ska den intresserade kunna ta reda på vad som händer i Täby.