Golvslipning som konstform i Täby

Vad är det egentligen som skiljer sig mellan konståkning, pardans och en golvslipning i Täby? Du får nog inga medaljer som golvslipare, men du får ett perfekt golv som ser ut som nytt igen.

Ett slitet golv som har sett sina bästa dagar. Bitar som har gått sönder och märken efter solens strålar, glada hundar och ett utspillt vinglas. En dag senare är golvet helt, jämnt och ser ut som om det vore klippt och skuret ur ett inredningsmagasin. Har det lagts ett nytt golv kanske?

Nej, det är en riktigt duktig yrkesperson som har utfört en golvslipning i ett hem i Täby. En åtgärd som har besparat innehavaren av bostaden många sköna slantar. Men inte bara det. För om du hade sett när golvslipningen skedde, så hade du förundrats över elegansen och perfektionen. Kanske hade du till och med skrikit rakt ut: tio poäng!

Använd det rätta handlaget vid golvslipning

Precis som en del personer kan måla ett mästerverk genom att dra några enkla streck, eller plötsligt komponera en melodi i huvudet som om det vore det enklaste i världen, så är det när du ser på en golvslipning som utförs av någon med det rätta handlaget. Men det är inte bara själva utförandet som du skulle sätta högsta betyg på, utan även resultatet.

För när allt är färdigt så kan du inte tro dina ögon. Golvet kommer se ut som om det är nytt och inte en enda bit visar att en golvslipningsmaskin snurrat över det.

20 Jul 2021

 

Välkomna till nätets främsta informationskälla om allt som har med Täby kommun att göra. Framförallt kommer vi att hålla koll på näringslivet i denna Sveriges 32:a största kommun. Här ska den intresserade kunna ta reda på vad som händer i Täby.